karmaşa oldu abi demek istediğim şimdi 2 ana renk var kitapçıkta sky ve olive green mesela zemini bir kısmı kitapçıkta sky bir kısmı olive green siz sky olan kısmı yani sürücü mahalli'ni beyaz boyayacaksınız ancak diğer taraf olive green ama bende diyorum ki o renk sky'a yakın olive greenle alakası yok

nedne o renge boyadın diyorum abi

yani normalde türkler olive green verilen renkler o acayip yeşil sky verilen yerler beyaz mı
Neyse...Sabaha karşı anlatabildin derdini....

Şimdi...
Bkz.Kara araçları referansları konusu M-113 ve M-106 başlığındaki baştan 3.resim.MG altında açık duran kapağa bakarsan tamda benim boyadığım renk (acayip yeşil demişsin ya) olduğunun farkına varacaksın.Birazda kirletilince %100 olacak zaten.İç kısmıda beyaz gördüğün gibi.

Bizim aracımızın içi "tam" resimdeki yeşil renk ve karatecilerin ABD tankı için vermiş oldukları sky denilen nalet renkte,bizde beyaz olacak.
Elindeki maketi hem T.S.K. yapacağını söylüyorsun hemde kılavuzun renklerine uymaya çalışıyorsun.
O maketteki alet Vietnamdada kullanılmış bir ABD M-106 sı.Bizimle alakası yok.
Ok???
İçindeki beyaz olan yerler haricindeki yerleri Olive Green rengine (benim boyadığım rengi tutturana kadar) açık gri ve beyaz karıştıracaksın.O resimdeki renk çıkacak ortaya.(O rengi bulalım diye 2 saat uğraştık Boray.Yoksa alıp oradaki rengi fıslardık ortaya doğru..Ama bizim aracımızın içi o renk değil...)
Sky denilen yerleride beyaz (her bulduğun beyaz olur) yani bildiğin beyaza boyayacaksın.Dışınıda Olive Draba buladınmı al sana TSK M-106...
Not:AFV leri TSK yapacaksak kılavuzlarda verilen renkleri değil,bize ait referanslardaki renkleri kullanıyoruz...........