Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 10   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: TAMIYA 1:35 U.S. ARMOURED S.P. MORTAR M106A1  (Okunma Sayısı 1579 defa)
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hakan Güney
Moderator
Ultra Efe

:
Thoughtful

« Yanıtla #30 : Haziran 20, 2009, 01:24:15 »

Cheesy karmaşa oldu abi demek istediğim şimdi 2 ana renk var kitapçıkta sky ve olive green mesela zemini bir kısmı kitapçıkta sky bir kısmı olive green siz sky olan kısmı yani sürücü mahalli'ni beyaz boyayacaksınız ancak diğer taraf olive green ama bende diyorum ki o renk sky'a yakın olive greenle alakası yok Cheesy nedne o renge boyadın diyorum abi Cheesy yani normalde türkler olive green verilen renkler o acayip yeşil sky verilen yerler beyaz mı Cheesy

Neyse...Sabaha karşı anlatabildin derdini.... Smiley
Şimdi...

Bkz.Kara araçları referansları konusu M-113 ve M-106 başlığındaki baştan 3.resim.MG altında açık duran kapağa bakarsan tamda benim boyadığım renk (acayip yeşil demişsin ya) olduğunun farkına varacaksın.Birazda kirletilince %100 olacak zaten.İç kısmıda beyaz gördüğün gibi.

Bizim aracımızın içi "tam" resimdeki yeşil renk ve karatecilerin ABD tankı için vermiş oldukları sky denilen nalet renkte,bizde beyaz olacak.
Elindeki maketi hem T.S.K. yapacağını söylüyorsun hemde kılavuzun renklerine uymaya çalışıyorsun.
O maketteki alet Vietnamdada kullanılmış bir ABD M-106 sı.Bizimle alakası yok.

Ok???

İçindeki beyaz olan yerler haricindeki yerleri Olive Green rengine (benim boyadığım rengi tutturana kadar) açık gri ve beyaz karıştıracaksın.O resimdeki renk çıkacak ortaya.(O rengi bulalım diye 2 saat uğraştık Boray.Yoksa alıp oradaki rengi fıslardık ortaya doğru..Ama bizim aracımızın içi o renk değil...)

Sky denilen yerleride beyaz (her bulduğun beyaz olur) yani bildiğin beyaza boyayacaksın.Dışınıda Olive Draba buladınmı al sana TSK M-106...

Not:AFV leri TSK yapacaksak kılavuzlarda verilen renkleri değil,bize ait referanslardaki renkleri kullanıyoruz...........

« Son Düzenleme: Haziran 20, 2009, 01:34:41 Gönderen: Hakan Güney » Logged

Boray
Mega Efe

:
Lazy

« Yanıtla #31 : Haziran 20, 2009, 02:17:20 »

Tamam abi derdimi anlattığıma sevindim benim kafa akşamları çalışır Smiley Zaten ben senden kopya çekicem benim airbrush'ta da prob. var hem hava hem boya tetiği en sondayken hem boya çok az geliyor hemde belirli bir çizgi halinde değil ufak merkezi bir nokta ve etrafında minik noktacıklar halinde ayrıca atarken çıkardığı seste farkli bir temizlemem lazım aleti ama tırsmıyor değilim  Sad

Zimmeritsiz late Tiger yoktur, az vodka vardır.
Hakan Güney
Moderator
Ultra Efe

:
Thoughtful

« Yanıtla #32 : Haziran 20, 2009, 02:30:37 »

Tamam abi derdimi anlattığıma sevindim benim kafa akşamları çalışır Smiley Zaten ben senden kopya çekicem benim airbrush'ta da prob. var hem hava hem boya tetiği en sondayken hem boya çok az geliyor hemde belirli bir çizgi halinde değil ufak merkezi bir nokta ve etrafında minik noktacıklar halinde ayrıca atarken çıkardığı seste farkli bir temizlemem lazım aleti ama tırsmıyor değilim  Sad

Airbrush ile boyama yaparken boyayı tam kıvamında inceltmiyorsunuz gibime geliyor.Bu kadar kısa sürede bu arızaları çıkartıyor çünkü.Ben ne zaman söktüğümü hatırlamıyorum bile.Son zamanlarda iğneleri çıkarıp silmiştim sadece...

Boyaları güzelce inceltin.Bittikten sonrada iyi temizleyin...Hepsi bu...

Boray
Mega Efe

:
Lazy

« Yanıtla #33 : Haziran 20, 2009, 02:33:19 »

Bilmiyorum abi eskiden bi prob. yoktu bugun dedim bi su atayım denedim onuda kötü atıyor Sad

Hakan Güney
Moderator
Ultra Efe

:
Thoughtful

« Yanıtla #34 : Haziran 20, 2009, 02:37:46 »

Bilmiyorum abi eskiden bi prob. yoktu bugun dedim bi su atayım denedim onuda kötü atıyor Sad

Sık sık söküp taktığınızı yazdığınızı görüyorum burada.İğneyide yamultmuş olabilirsiniz.... Sad

Boray
Mega Efe

:
Lazy

« Yanıtla #35 : Haziran 20, 2009, 02:39:57 »

Sık sık söküp taktığınızı yazdığınızı görüyorum burada.İğneyide yamultmuş olabilirsiniz.... Sad
Yok abi ben bugun ilk defa igneyi ve öndeki koruyucu kafayı çıkardım igne bayagı kirlenmiş temizleyebildiğim kadar temizledim Sad

Hakan Güney
Moderator
Ultra Efe

:
Thoughtful

« Yanıtla #36 : Haziran 20, 2009, 02:46:22 »

Yok abi ben bugun ilk defa igneyi ve öndeki koruyucu kafayı çıkardım igne bayagı kirlenmiş temizleyebildiğim kadar temizledim Sad

Temizleyebildiğim kadar diye birşey olmaz Boray.İğne temizlenir.Peçeteye selüozik tineri dök sil iğneyi.Herşeyi siler süpürür.Mühim olam yamulmuş olmasın.

İki parmağının arasında tut çevir sadece ucuna bak.Dönmüyormuş gibi görmen lazım.Döndüğünü görüyorsan yamulmuştur.
Her buyadan sonraki temizlik (sökmeden) önemli.Yoksa kesin tıkanır.

Boray
Mega Efe

:
Lazy

« Yanıtla #37 : Haziran 20, 2009, 02:50:46 »

Sentetik var bende o yüzden dedim selülozik almam lazım bir ara  Undecided Hadi Ben yatayım erken yatıcam bugun Annem kızıyor zaten kaç gündür Cheesy İyi geceler...

Hakan Güney
Moderator
Ultra Efe

:
Thoughtful

« Yanıtla #38 : Haziran 21, 2009, 19:50:40 »

Temiz bir interior boyama oldu sanıyorum.2-3 parçanın içinde 7-8 tane kalıp izi görünüyor.Montaj bittikten sonra onları görebilmek için solucan kameraya ihtiyacımız olacağı için ellemeden boyadım. Smiley
Artık içerisini eskitebilirim...24 saat kurusun bakalım...

Boray
Mega Efe

:
Lazy

« Yanıtla #39 : Haziran 21, 2009, 21:03:03 »

Olive green olmuş abi işte Tongue Eline sağlık hızlı ilerliyorsun valla benim daha bir sürü şey var benim ab iyice bozuldu Cheesy onu halletmem lazım önce bir ara İzmir'den herhangi bir abimle buluşmak istiyorum problemi konuşmak için....

Hakan Güney
Moderator
Ultra Efe

:
Thoughtful

« Yanıtla #40 : Haziran 21, 2009, 21:20:50 »

Olive green olmuş abi işte Tongue Eline sağlık hızlı ilerliyorsun valla benim daha bir sürü şey var benim ab iyice bozuldu Cheesy onu halletmem lazım önce bir ara İzmir'den herhangi bir abimle buluşmak istiyorum problemi konuşmak için....

Sağol Boray..Bu airbrush nasıl bu kadar çabuk bozuldu sizce..? Smiley
Ne problemi var?

Mustafa KAYA
Efelerin Efesi

« Yanıtla #41 : Haziran 21, 2009, 21:39:39 »

Hakan Bey elinize sağlık. Her zamanki gibi yine çok güzel gidiyor.

Boray ben cumartesi günü alsancağa geldim.. Yanımda malzeme de getirmiştim airbrusha bakarız diye ama gelmediniz. Melih'in verdiği telefonu bir buçuk saat içinde dört kere aradım cevap veren olmadı. En azından gelemeyeceğinizi bildirseydiniz iyi olurdu.. Kaçta uyandınız o gün  Wink 
Hakan Güney
Moderator
Ultra Efe

:
Thoughtful

« Yanıtla #42 : Haziran 21, 2009, 21:44:10 »

Hakan Bey elinize sağlık. Her zamanki gibi yine çok güzel gidiyor.

Boray ben cumartesi günü alsancağa geldim.. Yanımda malzeme de getirmiştim airbrusha bakarız diye ama gelmediniz. Melih'in verdiği telefonu bir buçuk saat içinde dört kere aradım cevap veren olmadı. En azından gelemeyeceğinizi bildirseydiniz iyi olurdu.. Kaçta uyandınız o gün  Wink 

Teşekkür ederim Mustafa..Tarihi bir Tamiya kit olmasa biraz daha hızlı gidebilirdik ama o zamanların kalıpları şimdikiler gibi değil doğal olarak... Smiley

Mustafa KAYA
Efelerin Efesi

« Yanıtla #43 : Haziran 21, 2009, 22:08:13 »

Tamiya'nın eski kitleri ihracat/ithalat prosedürleri gereği oyuncak olarak lanse ediliyormuş (vergisi daha düşük yada evrak işi daha az oluyordu herhalde). O yüzden o kitler pilli motorlu oyuncak şeklindeymiş. Sizin kapattığınız boşluklarda büyük bir ihtimalle pil yuvası ve düğmeinin boşluklarıydı.

Tekrar elinize sağlık, kiti iyi adam ettiniz.
Melih
Efe Ötesi

:
Hot

« Yanıtla #44 : Haziran 21, 2009, 22:15:35 »

benim pzII  ve Pz IV  de motor ve pil takmayerleri vardı Wink

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 10   Yukarı git
Yazdır

Gitmek istediğiniz yer: