106mm M-30 ağır havanı tanıyorum (askerden arkadaşım

) Kıbrıs günlerimizi yad etmek için 106mm M-40 geri tepmesiz top ile birlikte bu kitten çıkan havanı yapmıştım, ayıptır söylemesi. Hakkında döküman bulmakta zorlanmıştım. Tamiya'nın havanında, bizimkilerin kullanmadığı (ayrıca referans çizimlerde de olmayan) havan namlusu ile optik nişangahın arasına yapıştırılması belirtilmiş, levye şeklinde bir parça vardı. Buna dikkat edin. Bunun dışında bir yanlışı - eksiği yok. M-113'ünde bir zorluk çıkartacağını sanmıyorum.
Aracın dışına asılan parçalar, namlu araç zemininden atış yapacağı zaman gerek olmayan yükseliş grubu, döşeme ve aracın arka kısmında asılı duran ufak diskte iç döşemedir.
Başkasının açtığı başlıkta kendi yaptığım maketin resimlerini eklemem normalde kabalık olur, ancak T.S.K. referans resimleri bulmakta hala zorlanıyoruz.
Umarım güzel bir model olur!
Çok rica ederim Ceyhun Bey..
Özellikle benim açtığım başlıklarda lütfen rahat hissedin kendinizi.Bildiklerimizi paylaşıyoruz.
Melihin sorusuna ben aynı cevabı veremeyecektim sanırım.Aksine birsürü şeyde öğrenmiş oldum.
Zaten T.S.K.'ne ait referansımız çok az.Çok iyi oldu cevabınız.
Takip ettiyseniz benim için sadece modelleri yapmak olmuyor genellikle işin özü..

Bu yüzden dediğim gibi rahatça her istediğinizi yazabilir istediğiniz gibi modellerinizi paylaşabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim tekrar.
İyi çalışmalar.
Hakan GÜNEY