Sayfa: [1] 2 3 ... 10   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: TAMIYA 1:35 U.S. ARMOURED S.P. MORTAR M106A1  (Okunma Sayısı 1571 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hakan Güney
Moderator
Ultra Efe

:
Thoughtful

« : Nisan 24, 2009, 22:25:39 »

T.S.K. olarak bitirmek üzere başladım.... Smiley

tarık soylu
Ultra Efe

:
Energetic

« Yanıtla #1 : Nisan 25, 2009, 13:06:52 »

şimdiden başarılar dilerim Hakan abi...

Mustafa Kemal Atatürk'ün önünde GAZİ yazar uleynnnn--- YABAN Cheesy
Hakan Güney
Moderator
Ultra Efe

:
Thoughtful

« Yanıtla #2 : Nisan 25, 2009, 13:15:55 »

şimdiden başarılar dilerim Hakan abi...

Teşekkür ederim Tarık.Dev gibi kamyonlarla,tanklarla uğraşırken bu birden 1:72 gibi geldi elime... Smiley

Melih
Efe Ötesi

:
Hot

« Yanıtla #3 : Nisan 25, 2009, 17:26:59 »

abi o yandaki yuvarlak cihaz ne  Huh?

Ceyhun PURSAK
Özel Efe

Ankara efesi

« Yanıtla #4 : Nisan 25, 2009, 20:02:17 »

106mm M-30 ağır havanı tanıyorum (askerden arkadaşım  Tongue ) Kıbrıs günlerimizi yad etmek için 106mm M-40 geri tepmesiz top ile birlikte bu kitten çıkan havanı yapmıştım, ayıptır söylemesi. Hakkında döküman bulmakta zorlanmıştım. Tamiya'nın havanında, bizimkilerin kullanmadığı (ayrıca referans çizimlerde de olmayan) havan namlusu ile optik nişangahın arasına yapıştırılması belirtilmiş, levye şeklinde bir parça vardı. Buna dikkat edin. Bunun dışında bir yanlışı - eksiği yok. M-113'ünde bir zorluk çıkartacağını sanmıyorum.

Aracın dışına asılan parçalar, namlu araç zemininden atış yapacağı zaman gerek olmayan yükseliş grubu, döşeme ve aracın arka kısmında asılı duran ufak diskte iç döşemedir.

Başkasının açtığı başlıkta kendi yaptığım maketin resimlerini eklemem normalde kabalık olur, ancak T.S.K. referans resimleri bulmakta hala zorlanıyoruz.

Umarım güzel bir model olur!

Ceyhun PURSAK
Özel Efe

Ankara efesi

« Yanıtla #5 : Nisan 25, 2009, 20:05:09 »

Hakan Güney
Moderator
Ultra Efe

:
Thoughtful

« Yanıtla #6 : Nisan 25, 2009, 21:41:11 »

abi o yandaki yuvarlak cihaz ne  Huh?

Ancak gelebildim.Ceyhun Beyin cevabı söylenecek birşey bırakmamış Melih... Smiley

Hakan Güney
Moderator
Ultra Efe

:
Thoughtful

« Yanıtla #7 : Nisan 25, 2009, 21:46:55 »

106mm M-30 ağır havanı tanıyorum (askerden arkadaşım  Tongue ) Kıbrıs günlerimizi yad etmek için 106mm M-40 geri tepmesiz top ile birlikte bu kitten çıkan havanı yapmıştım, ayıptır söylemesi. Hakkında döküman bulmakta zorlanmıştım. Tamiya'nın havanında, bizimkilerin kullanmadığı (ayrıca referans çizimlerde de olmayan) havan namlusu ile optik nişangahın arasına yapıştırılması belirtilmiş, levye şeklinde bir parça vardı. Buna dikkat edin. Bunun dışında bir yanlışı - eksiği yok. M-113'ünde bir zorluk çıkartacağını sanmıyorum.

Aracın dışına asılan parçalar, namlu araç zemininden atış yapacağı zaman gerek olmayan yükseliş grubu, döşeme ve aracın arka kısmında asılı duran ufak diskte iç döşemedir.

Başkasının açtığı başlıkta kendi yaptığım maketin resimlerini eklemem normalde kabalık olur, ancak T.S.K. referans resimleri bulmakta hala zorlanıyoruz.

Umarım güzel bir model olur!

Çok rica ederim Ceyhun Bey..
Özellikle benim açtığım başlıklarda lütfen rahat hissedin kendinizi.Bildiklerimizi paylaşıyoruz.
Melihin sorusuna ben aynı cevabı veremeyecektim sanırım.Aksine birsürü şeyde öğrenmiş oldum.
Zaten T.S.K.'ne ait referansımız çok az.Çok iyi oldu cevabınız.
Takip ettiyseniz benim için sadece modelleri yapmak olmuyor genellikle işin özü.. Smiley

Bu yüzden dediğim gibi rahatça her istediğinizi yazabilir istediğiniz gibi modellerinizi paylaşabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim tekrar.

İyi çalışmalar.
Hakan GÜNEY
« Son Düzenleme: Haziran 04, 2009, 16:54:01 Gönderen: Hakan Güney » Logged

Hakan Güney
Moderator
Ultra Efe

:
Thoughtful

« Yanıtla #8 : Haziran 04, 2009, 20:23:37 »

Fırsat bulup birazda M-106 yapayım dedim bugün.Dişlileri ve şasiye bağlanan yerlerini yaptım ama altta can sıkıcı 2 delik var kapatılması gereken.Sytren-putty-zımpara üçlüsüne görev düştü yine... Sad

Bu arada modele bakarken saygıda kusur etmeyin sakın ha....
Çoğunuzdan büyüktür.... Cheesy Cheesy Cheesy

Hakan Güney
Moderator
Ultra Efe

:
Thoughtful

« Yanıtla #9 : Haziran 09, 2009, 01:30:01 »

Bu arada dikkatimi çekti.Silinen mesajlar içinde gitmiş galiba.
Buradan Turhan Bey'e tekrar teşekkür etmek isterim.CD ile birçok M-113 resmi göndermişti bana.Çok çok yararlı olduğunu belirtmeliyim. Smiley

tarık soylu
Ultra Efe

:
Energetic

« Yanıtla #10 : Haziran 09, 2009, 01:34:07 »

benden iki yaş büyük modeldeki kalıplama teknolojisine dikkatinizi çekerim.... adamlar nerdeeee biz nerdeyiz... neyseki son 4-5 yıldır muazzam bir gelişim katettiğimizde ortada... sınai değil ama yorum ve üretimde epeyi ilerlediğimiz aşikar... ama daha çooook çalışmamız gerek değilmi?

Mustafa Kemal Atatürk'ün önünde GAZİ yazar uleynnnn--- YABAN Cheesy
Hakan Güney
Moderator
Ultra Efe

:
Thoughtful

« Yanıtla #11 : Haziran 09, 2009, 01:36:46 »

benden iki yaş büyük modeldeki kalıplama teknolojisine dikkatinizi çekerim.... adamlar nerdeeee biz nerdeyiz... neyseki son 4-5 yıldır muazzam bir gelişim katettiğimizde ortada... sınai değil ama yorum ve üretimde epeyi ilerlediğimiz aşikar... ama daha çooook çalışmamız gerek değilmi?

Herşey çalışmakla,disiplinle ve ciddiye almakla olur....Yeterki istensin.... Smiley
Ukrayna bile maket yapıp satıyor.... Sad

Hakan Güney
Moderator
Ultra Efe

:
Thoughtful

« Yanıtla #12 : Haziran 09, 2009, 19:32:40 »

İlerleme kaydettim biraz...Şasinin altındaki iki deliği kapattım,oradaki büyük Tamiya yazısını ve tarihi sildim.Ortadaki direk ve arka kapı tamamdır.Dişlileri ve tekerlekleride hazır hale getirdim...

Hakan Güney
Moderator
Ultra Efe

:
Thoughtful

« Yanıtla #13 : Haziran 16, 2009, 22:12:55 »

İçeride mermilerin durduğu raf,verilen parçalar birleştirilip primer atıldığında şu halde duruyor... Cheesy Cheesy Cheesy
Görünenler hariç diğerlerine müdahale edilemiyor..
O devirlerde Mr.Tamiya'nın kulakları henüz çok çınlamıyordu herhalde....

Bende yenisini yapmaya koyuldum...

Hakan Güney
Moderator
Ultra Efe

:
Thoughtful

« Yanıtla #14 : Haziran 16, 2009, 22:14:40 »

Eskisinden iyi oldu....

Sayfa: [1] 2 3 ... 10   Yukarı git
Yazdır

Gitmek istediğiniz yer: